Repatriëring naar het buitenland

Vanuit België neemt de voorbereiding van een repatriëring ongeveer twee à drie dagen in beslag. Na het overlijden vangen we de familie op en informeren hen duidelijk over elke stap in het proces. Indien de nabestaanden ongekend zijn of niet op hoogte zijn van het overlijden, zorgen wij ervoor dat via officiële weg de naaste familie wordt gelokaliseerd en op de hoogte wordt gebracht.

Net zoals we vanuit het buitenland repatriëren, brengen we met evenveel toewijding overledenen vanuit België over naar hun land van herkomst. Ook hier hebben we alleen maar de naam van de overledene, de plaats van overlijden en het telefoonnummer van een nabestaande nodig.

In de luchthaven beschikken we over een verzorgingsruimte, een koelruimte en een rouwcentrum. Het stoffelijke overschot kan er verzorgd, gebalsemd of ritueel gewassen worden en in overleg met de nabestaanden kan er een ceremonie georganiseerd worden.

Daarna brengen we de overledene met een speciaal daartoe uitgeruste wagen of met het vliegtuig naar zijn definitieve bestemming. We bepalen het vluchtplan samen met de familie. Op haar vraag, kunnen we zorgen voor de overbrenging van de achtergebleven bagage en persoonlijke bezittingen van de overledene.

Onze uitstekende professionele relaties met lokale autoriteiten, garanderen dat de repatriëring snel kan gebeuren. We voorzien ook logistieke steun in het land van aankomst.